Animator worden: hoe begin je eraan?

Wil je graag animator worden, maar heb je eerst wat meer informatie nodig? Elk werkingsjaar zijn er twee informatieavonden. Op deze avonden word je geïnformeerd over de werking van het speelplein, de taken van een animator, de uitbetaling, etc.

Ben je of word je dit jaar 16 jaar? Dan mag je op het speelplein staan. Je moet wel eerst een cursus volgen. Deze cursussen worden bijvoorbeeld gegeven door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS), maar je kunt ook bij andere erkende organisaties terecht. Wanneer je de cursus hebt gevolgd, moet je nog twee weken als stagiaire op het speelplein staan. Heb je de stage gehaald, dan ben je geslaagd als animator!

De cursus die je moet volgen is helaas niet gratis. Om in deze kosten tegemoet te komen, betaalt de gemeente een deel van de prijs terug. Stuur hiervoor het bewijs van de gevolgde cursus door naar de jeugddienst. Dit mag via mail (jeugddienst@wetteren.be), via post, of afgeven op het Gemeentehuis. De aanvragen worden per werkjaar (september 2019 - augustus 2020) verzameld. Aan het einde van het jaar wordt het subsidiebedrag verdeeld en krijg je een deel terugbetaald.

Meer weten?