Animatoren

Animatoren op het speelplein

De speelpleinwerking wordt begeleid door een gemotiveerde groep animatoren. Jij kan hier ook bij horen!  Als je animator of stagiaire bent, verwachten we van je dat je kinderen begeleidt en volop meespeelt! Als animator ben je óf in het bezit van een attest 'animator in het jeugdwerk' óf in opleiding om dat attest te behalen. Als animator en stagiaire krijg je een vrijwilligersvergoeding. Elke dag zijn er ook een aantal hoofdanimatoren aangesteld die de dag coördineren.

Animator worden?

Wil je graag animator worden, maar heb je eerst wat meer informatie nodig? Elk werkingsjaar zijn er twee informatieavonden. Op deze avonden word je geïnformeerd over de werking van het speelplein, de taken van een animator, de uitbetaling, etc. Ben je of word je dit jaar 16 jaar? Dan mag je op het speelplein staan. Je moet wel eerst een cursus volgen. Deze cursussen worden bijvoorbeeld gegeven door de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS), maar je kunt ook bij andere erkende organisaties terecht. Wanneer je de cursus hebt gevolgd, moet je nog twee weken als stagiaire op het speelplein staan. Heb je de stage gehaald, dan ben je geslaagd als animator!

Terugbetaling cursus

De cursus die je moet volgen is helaas niet gratis. Om in deze kosten tegemoet te komen, betaalt de gemeente een deel van de prijs terug. Stuur hiervoor het bewijs van de gevolgde cursus door naar de jeugddienst. Dit mag via mail (jeugddienst@wetteren.be), via post, of afgeven op het Gemeentehuis. De aanvragen worden per werkjaar (september 2018 - augustus 2019) verzameld. Aan het einde van het jaar wordt het subsidiebedrag verdeeld en krijg je een deel terugbetaald.

 Animatoren speelplein wesp met promo

Meer weten?