Algemene informatie

Speelplein WESP?

Ben je tussen 4 en 15 jaar oud? Dan bezorgt het WEtterse SPeelplein 'WESP' je een spetterende zomervakantie! Elke speelpleindag kan je bij ons spelen, ravotten, bouwen, knutselen en je helemaal uitleven. Onze animatoren staan te springen om jou een leuke tijd te bezorgen. 

Werking

Speelplein WESP werkt met drie leeftijdsgroepen:

  • kleuters: 4 t/m 6 jaar
  • middenplein: 7 t/m 12 jaar
  • tieners: 13 t/m 15 jaar

Elke groep heeft een eigen ingekleed lokaal, begeleiding en materiaal op hun speelniveau. Zo creëren de animatoren voor elke leeftijd een aangepaste speelsfeer.

Speelplein WESP biedt animatie, activiteiten en open speelaanbod. 
De dag start met animatie, de kinderen mogen daarna kiezen of ze deelnemen aan de activiteiten of zich uitleven tijdens het vrij spel.
Ze kunnen spelen in de zandbak, bouwen in de bouwhoek, springen op de trampolines, ... Op het einde van elke speeldag willen we tevreden kunnen zeggen dat er weer 'Goe gespeeld' is!

Organisatie

Speelplein WESP is een gemeentelijke werking, maar de organisatie ervan ligt grotendeels in handen van vrijwilligers. De voorzittersgroep komt elke maand  samen om de  jaarwerking en de volgende zomer voor te bereiden.

Naast de voorzittersgroep zijn er groepsraden. Alle animatoren zijn welkom! Na elke speelpleinzomer gaan we op zoek naar enthousiaste animatoren die zich willen inzetten voor de volgende speelpleinzomer,  het bestuur of werkgroepen. Interesse? Je vindt alle info op onze pagina speciaal voor animatoren.

Animatoren-pagina

Een dag op speelplein WESP

Elke speelpleindag verloopt volgens de volgende planning:

07.30 - 08 uurVooropvang
07.30 - 09.30 uurInschrijven
09.30 - 12 uurAnimatie, activiteiten of open speelaanbod
12 - 13.30 uurMiddagpauze en vrij spelen
13.30 - 17 uurAnimatie, activiteiten of open speelaanbod
17 - 18.00 uurNaopvang

Je kunt kinderen brengen tussen 7.30 en  09.30 uur. Ophalen kan vanaf 16.30 tot 18 uur. In de voormiddag eten we een tussendoortje dat kinderen van thuis meenemen, in de namiddag voorzien wij het tussendoortje. Tijdens de middagpauze eten kinderen de boterhammen die ze van thuis meebrengen. 

De planning kan soms veranderen, bijvoorbeeld als we op uitstap gaan. In onze activiteitenkalender vind je alle uitstappen.

Activiteitenkalender 2024

Inclusief speelplein

Speelplein WESP is een inclusief speelplein. Onze animatoren hebben speciale aandacht voor kinderen met een beperking, zodat ook zij een topzomer beleven. De animatoren zijn hiervoor opgeleid. Ook taalachterstand of financiële drempels vormen geen belemmering. Neem op voorhand contact op met de jeugddienst via jeugddienst@wetteren.be om je mogelijkheden te overlopen.