Visie speelplein WESP

Speelplein WESP is een inclusief, laagdrempelig jeugdwerkinitiatief dat in de zomervakantie plaatsvindt en uitgebreide speelkansen aanbiedt voor alle kinderen en jongeren van vier tot en met vijftien jaar. Jongeren kunnen zich verder ontplooien, ontwikkelen en doorgroeien tot animator.

Het speelplein is een plek waar iedereen zich thuis voelt, zorgeloos kan genieten en ruimte krijgt om te spelen, te ontdekken en te experimenteren met aandacht voor hun interesses, kwaliteiten en mogelijkheden. We vertrekken vanuit een aanstekelijk, positief en speels enthousiasme naar kinderen, animatoren en ouders waarbij veiligheid, wederzijds vertrouwen, positief bekrachtigen en respect centraal staan.

Dit bereiken we met een actieve, geëngageerde animatorenploeg die zich gedurende het hele jaar inzet om kinderen en jongeren een geweldige speelpleinzomer te laten beleven. We bieden kinderen een avontuurlijke speelplek aan met ingeklede, leeftijdsgebonden activiteiten vol speelimpulsen. Kinderen zijn vrij om te kiezen en deel te nemen aan een gevarieerd aanbod. Als speelplein willen we blijvend inzetten op innovatie door middel van participatie met kinderen, jongeren, ouders en animatoren.

visie speelplein

Meer weten?