Praktische info


Waar?

We organiseren het speelplein op Dasseveld (Massemsesteenweg 56a). 

kaartje

Wanneer?

Onze speelpleinwerking start 8 juli 2024. Op 8 juli organiseren we ook een open speelpleindag. Die dag is gratis, maar je moet wel online of ter plaatse inschrijven. 

Online inschrijven

De laatste speelpleindag valt op 23 augustus. Op de feestdag 15 augustus zijn we gesloten. We organiseren ook enkele uitstappen in de zomer

Het speelplein is open van 7.30 tot 18 uur. Je kinderen brengen kan tot 9.30 uur en ophalen vanaf 16.30 tot 18 uur. Uitzonderingen op deze uren kan enkel met een doktersattest.

Activiteiten 2024 

We organiseren elke zomer uitstappen of speciale activeiten. Daarvoor moet je apart inschrijven.

Activiteitenkalender 2024

Voor wie ?

  • Geboortejaar 2018 – 2012 (kleuters)
  • Geboortejaar 2012 – 2017 (middenplein)
  • Geboortejaar 2009 – 2011 (tieners)

Ziekte en risicogroepen

Iedereen is welkom, als het veilig kan.

  • Behoort je kind tot een risicogroep? Dan mag het naar het speelplein komen als de ouders en de huisarts toestemming geven. Weet je niet zeker of je kind tot een risicogroep behoort? Mail je vraag naar jeugddienst@wetteren.be.
  • Is je kind ziek? Dan blijft het thuis, zodat het geen andere kinderen en animatoren kan besmetten.

Inclusief speelplein

Speelplein WESP is een inclusief speelplein. Onze animatoren hebben speciale aandacht (en zijn opgeleid) voor kinderen met een beperking, zodat zij ook een topzomer beleven. Ook taalachterstand of financiële drempels mogen je niet tegenhouden. Neem contact op met de jeugddienst via jeugddienst@wetteren.be om je mogelijkheden te bekijken.

Prijs

  • € 6 per dag voor het eerste kind
  • € 5 per dag voor het tweede kind van hetzelfde gezin
  • € 4 per dag vanaf het derde kind van hetzelfde gezin
  • € 1,50 per dag met UiTPAS met kansentarief
  • Voor daguitstappen rekenen we een meerprijs aan. Die vind je bij de uitstap in  het inschrijfsysteem. Bekijk hier onze activiteitenkalender voor 2023.

UiTPAS (met kansentarief)

Mensen met een beperkt inkomen hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. Met de pas betaal je per dag 1,50 euro voor het speelplein. Denk je dat je in aanmerking komt voor het kansentarief? Ga dan zeker langs bij het Sociaal Huis. Daar bekijken ze samen met jou of je in aanmerking komt.

Met een UiTPAS zonder kansentarief kan je punten sparen. Die punten kan je tijdens de zomer inwisselen voor een gratis dag speelplein voor één kind. 

Inschrijven

Schrijf je in

Alle info over inschrijven vind je hier.

Fiscale attesten

Je kunt de onkosten voor de opvang voor kinderen jonger dan 14 jaar inbrengen als vermindering van je belastbaar inkomen. Die uitgaven kun je dus aftrekken van de belastingen. 

Daarvoor heb je een fiscaal attest nodig, dat je kan downloaden in je eigen account op reservaties.wetteren.be

In 2021 zijn de regels voor de belastingvermindering aangepast. De vermindering geldt nu voor kinderen tot en met 14 jaar. Het maximaal bedrag dat per dag ingebracht mag worden, is verhoogd van 11,20 euro naar 13 euro per kind. 

Tegemoetkoming mutualiteit

Verschillende mutualiteiten bieden een tegemoetkoming in de kosten van speelpleinwerking. De terugbetaling wisselt per mutualiteit. Attesten voor de mutualiteit vind je in je account op reservaties.wetteren.be.

speelplein trampoline