Praktische info

Waar

Terrein Dassenveld, de ingang is achteraan de parking van RFC Wetteren (Massemsesteenweg 56/a).

Wanneer

Van maandag 6 juli 2020 tot en met woensdag 26 augustus 2020. Op 21 juli is het speelplein gesloten.

Uren

Van 08.00 tot 17.00 uur. Afzetten kan tot 09.30 uur en ophalen vanaf 16.30 uur.
Van 07.30 tot 08.00 uur is er vooropvang, van 17.00 tot 18.00 uur naopvang. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Voor wie 

Geboortejaar 2014 – 2016 (kleuters)
Geboortejaar 2008 – 2013 (middenplein)
Geboortejaar 2005 – 2007 (tieners)

Prijzen

6 euro voor een hele dag
5 euro voor het tweede kind
4 euro vanaf het derde kind

1,50 euro UITpas met kansentarief

Betalen kan contant en met bancontact.

Een vieruurtje is inbegrepen in de prijs, een lunchpakket en tienuurtje nemen de kinderen zelf mee. Op sommige dagen zijn er uitstappen gepland, hou dus zeker de kalender in de gaten.

UiTpas

Je kunt twee verschillende UiTpassen gebruiken: met of zonder kansentarief.

Mensen met een beperkt inkomen hebben recht op een UiTpas met kansentarief. Met deze pas betaal je per dag 1,50 euro voor het speelplein. Denk je dat je in aanmerking komt voor het kansentarief? Ga dan zeker langs bij het Sociaal Huis. Daar bekijken ze samen met jou de mogelijkheden en berekenen ze of je in aanmerking komt.

Met een UiTpas zonder kansentarief kun je punten sparen. Deze punten kunnen tijdens de zomer ingewisseld worden voor een gratis dag speelplein voor één kind. 

Via deze link lees je alles over de UiTPas.

Inschrijven

Voor het speelplein kun je zowel online als ter plekke inschrijven.

Je kunt digitaal inschrijven via de volgende link: reservaties.wetteren.be. Hier moet je een gezinsaccount aanmaken. In dit account vul je ook medische fiches in. Daarna kun je je kinderen inschrijven voor het speelplein. Ook kun je inschrijven voor de vakantiekampen.

Alle inschrijvingen verlopen via dit systeem, ook de inschrijvingen op het speelplein zelf. Zelfs als je nog niet weet wanneer je kind komt, raden we aan een account aan te maken. Op deze manier kunnen de inschrijvingen op het speelplein vlotter verlopen.

Fiscale attesten

Je kunt de onkosten voor de opvang van kinderen jonger dan 12 jaar inbrengen als vermindering van je belastbaar inkomen. Deze uitgaven kun je dus aftrekken van de belastingen (met een maximum van 11,20 euro per dag). Ook de kosten van speelpleinwerking kun je hiervoor indienen.

Om deze onkosten in te brengen, heb je een fiscaal attest nodig. De gemeente stuurt elk jaar via het inschrijfsysteem de fiscale attesten op via mail of post. Je kunt zelf aangeven wat je voorkeur is. Zodra je een fiscaal attest ontvangen hebt, vul je op je belastingbrief bij het vakje 'aftrekbaar bedrag van de uitgaven voor opvang van kinderen jonger dan 12 jaar' het totaal fiscaal aftrekbare bedrag in en voeg je het attest bij je belastingbrief.

Tegemoetkoming mutualiteit

Verschillende mutualiteiten bieden een tegemoetkoming in de kosten van speelpleinwerking. De terugbetaling wisselt per mutualiteit. De gemeente stuurt deze attesten na de zomer op via het inschrijfsysteem.

De weg naar het middelplein op Speelplein WESP

Meer weten?