Praktische info

Waar

Het speelplein gaat door op Dasseveld (Massemsesteenweg 56a). 

kaartje

Wanneer

Het speelplein start op maandag 5 juli 2021 en eindigt op woensdag 25 augustus 2021. Gesloten op 21 juli.

Uren

Het speelplein is open van 7.30 tot 18 uur. Afzetten kan tot 9.30 uur en ophalen vanaf 16.30 uur.

Van 7.30 tot 9.30 uur is er vooropvang, van 16.30 tot 18 uur naopvang. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Voor wie 

Geboortejaar 2015 – 2017 (kleuters)
Geboortejaar 2009 – 2014 (middenplein)
Geboortejaar 2006 – 2008 (tieners)

Dit jaar wordt het speelplein ingedeeld in drie grote groepen: kleuters, middenplein en tieners. Deze zomer zullen er bubbels gecreëerd worden. Per bubbel is er plaats voor 100 kinderen. Er zijn drie bubbels.

Ziekte en risicogroepen

Iedereen mag naar het speelplein komen, als dat veilig kan. De voorwaarden: 

  • Behoort je kind tot een risicogroep? Dan mag je kind naar het speelplein komen als ouders en de huisarts toestemming geven. Twijfel je of je kind tot een risicogroep hoort? Neem dan contact op met de jeugddienst
  • Was je ziek vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van de speelpleindag? Dan mag je niet deelnemen. Wanneer een kind ziek wordt tijdens het speelplein, vragen we de ouders om hun kind zo snel mogelijk op te halen.

We rekenen op de medewerking en eerlijkheid van ouders en kind om deze regel na te komen en zo de gezondheid van anderen niet in gevaar te brengen.

Inclusief speelplein

Speelplein WESP blijft ook tijdens deze maatregelen een inclusief speelplein. Onze animatoren hebben speciale aandacht voor kinderen met een beperking, zodat ook zij een topzomer beleven. De animatoren zijn hiervoor opgeleid. Ook taalachterstand of financiële drempels vormen geen belemmering. Neem op voorhand contact op met de jeugddienst (jeugddienst@wetteren.be) om de mogelijkheden te overlopen.

Prijs

€ 6 per dag voor het eerste kind
€ 5 per dag voor het tweede kind van hetzelfde gezin
€ 4 per dag vanaf het derde kind van hetzelfde gezin
€ 1,50 per dag met UiTPAS met kansentarief

Inschrijven

Inschrijven kan online via reservaties.wetteren.be. Vanaf 5 juli is het ook mogelijk om ter plekke op het speelplein in te schrijven. 

Om in te schrijven moet je een account aanmaken. Je kan dit account voor
het hele gezin aanmaken. Dat kan op voorhand. Zijn je kinderen
voorgaande jaren al naar het speelplein of een kamp geweest? Dan moet
je geen nieuw account aanmaken. Betalen kan online bij de reservatie of met cash of bancontact op het speelplein.  

Heb je vragen over de inschrijvingen via het inschrijfsysteem? Neem dan contact op met het onthaal van de sporthal op jeugddienst@wetteren.be.

speelplein trampoline

UiTPAS

Er zijn twee verschillend soorten UiTPAS: met of zonder kansentarief.

Mensen met een beperkt inkomen hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. Met deze pas betaal je per dag 1,50 euro voor het speelplein. Denk je dat je in aanmerking komt voor het kansentarief? Ga dan zeker langs bij het Sociaal Huis. Daar bekijken ze samen met jou de mogelijkheden en berekenen ze of je in aanmerking komt.

Met een UiTPAS zonder kansentarief kun je punten sparen. Die punten kan je tijdens de zomer inwisselen voor een gratis dag speelplein voor één kind. 

Fiscale attesten

Je kunt de onkosten voor de opvang van kinderen jonger dan 14 jaar inbrengen als vermindering van je belastbaar inkomen. Deze uitgaven kun je dus aftrekken van de belastingen. Ook de kosten van speelpleinwerking kun je hiervoor indienen.

Om deze onkosten in te brengen, heb je een fiscaal attest nodig. Je kunt deze attesten downloaden in je eigen account op reservaties.wetteren.be

Let op, in 2021 zijn de regels rond de belastingvermindering veranderd. De belangvermindering geldt nu voor kinderen tot en met 14 jaar. Het maximumbedrag dat per dag ingebracht mag worden, is verhoogd van 11,20 euro naar 13 euro per kind. 

Tegemoetkoming mutualiteit

Verschillende mutualiteiten bieden een tegemoetkoming in de kosten van speelpleinwerking. De terugbetaling wisselt per mutualiteit. Ook deze attesten kun je downloaden in je account op reservaties.wetteren.be.

De weg naar het middelplein op Speelplein WESP