Praktische info

Waar

Het speelplein gaat door op Dasseveld (Massemsesteenweg 56a). 

kaartje

Wanneer

Data voor de zomer van 2022 zijn nog niet bekend. 

Uren

Het speelplein is open van 7.30 tot 18 uur. Afzetten kan tot 9.30 uur en ophalen vanaf 16.30 uur tot 18 uur.

Voor wie 

Geboortejaar 2015 – 2017 (kleuters)
Geboortejaar 2009 – 2014 (middenplein)
Geboortejaar 2006 – 2008 (tieners)

Dit jaar wordt het speelplein ingedeeld in drie grote groepen: kleuters, middenplein en tieners. 

Ziekte en risicogroepen

Iedereen mag naar het speelplein komen, als dat veilig kan. De voorwaarden: 

  • Behoort je kind tot een risicogroep? Dan mag je kind naar het speelplein komen als ouders en de huisarts toestemming geven. Twijfel je of je kind tot een risicogroep hoort? Neem dan contact op met de jeugddienst
  • Was je ziek vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van de speelpleindag? Dan mag je niet deelnemen. Wanneer een kind ziek wordt tijdens het speelplein, vragen we de ouders om hun kind zo snel mogelijk op te halen.

We rekenen op de medewerking en eerlijkheid van ouders en kind om deze regel na te komen en zo de gezondheid van anderen niet in gevaar te brengen.

Inclusief speelplein

Speelplein WESP blijft ook tijdens deze maatregelen een inclusief speelplein. Onze animatoren hebben speciale aandacht voor kinderen met een beperking, zodat ook zij een topzomer beleven. De animatoren zijn hiervoor opgeleid. Ook taalachterstand of financiële drempels vormen geen belemmering. Neem op voorhand contact op met de jeugddienst (jeugddienst@wetteren.be) om de mogelijkheden te overlopen.

Prijs

  • € 6 per dag voor het eerste kind
  • € 5 per dag voor het tweede kind van hetzelfde gezin
  • € 4 per dag vanaf het derde kind van hetzelfde gezin
  • € 1,50 per dag met UiTPAS met kansentarief

UiTPAS

Er zijn twee verschillend soorten UiTPAS: met of zonder kansentarief.

Mensen met een beperkt inkomen hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. Met deze pas betaal je per dag 1,50 euro voor het speelplein. Denk je dat je in aanmerking komt voor het kansentarief? Ga dan zeker langs bij het Sociaal Huis. Daar bekijken ze samen met jou de mogelijkheden en berekenen ze of je in aanmerking komt.

Met een UiTPAS zonder kansentarief kun je punten sparen. Die punten kan je tijdens de zomer inwisselen voor een gratis dag speelplein voor één kind. 

Inschrijven

Hier vind je alle informatie over inschrijven.

speelplein trampoline

Fiscale attesten

Je kunt de onkosten voor de opvang van kinderen jonger dan 14 jaar inbrengen als vermindering van je belastbaar inkomen. Deze uitgaven kun je dus aftrekken van de belastingen. Ook de kosten van speelpleinwerking kun je hiervoor indienen.

Om deze onkosten in te brengen, heb je een fiscaal attest nodig. Je kunt deze attesten downloaden in je eigen account op reservaties.wetteren.be

Let op, in 2021 zijn de regels rond de belastingvermindering veranderd. De belangvermindering geldt nu voor kinderen tot en met 14 jaar. Het maximumbedrag dat per dag ingebracht mag worden, is verhoogd van 11,20 euro naar 13 euro per kind. 

Tegemoetkoming mutualiteit

Verschillende mutualiteiten bieden een tegemoetkoming in de kosten van speelpleinwerking. De terugbetaling wisselt per mutualiteit. Ook deze attesten kun je downloaden in je account op reservaties.wetteren.be.

De weg naar het middelplein op Speelplein WESP